България и Турция остават фаворити за завода на „Фолксваген“

12:50, 14 май 19 25 1764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България и Турция остават основните дестинации, между които германският автомобилен гигант „Фолксваген“ ще избира бъдещата площадка на своя голям нов завод. Това съобщават вътрешни източници, цитирани от Ройтерс.

"Фолксваген" отлага решението къде да прави завод за октомври

След заседанието на Управителния съвет и борда „Фолксваген“ реши да започне конкретни преговори за планирани нов завод в Източна Европа. Инвестицията се оценява на около 1 милиард евро.

Специалистите и световните медии оцениха шансовете на двете страни - за България те посочиха членството на страната ни в ЕС, а за Турция – големия вътрешен пазар.

Още в средата на ноември „Фолксваген“ обяви, че през следващите пет години ще увеличи инвестициите си в електромобилност, автономно шофиране и дигитализиране до почти 44 милиарда евро, като 30 милиарда ще бъдат вложени само в електромобилност, припомня ДВ. Обявено бе също така, че производството на Skoda Karoq и Seat Ateca ще бъде преместено в нова производствена мощност, за която се търси място в Източна Европа. Замислено е новият завод да облекчи производството на Skoda.

Още миналата година директорът на дъщерната фирма Бернард Майер заяви, че капацитетите на заводите на Skoda в Европа са изцяло запълнени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама