Зам.-министър Запрянов: Преговорите за F-16 в САЩ вървят положително

19:00, 15 май 19 / Политика 25 1399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преговорите със САЩ за доставка на изтребителите F-16 Block 70 се развиват положително. Това заяви пред журналисти заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов - ръководител на делегацията, която посети миналата седмица САЩ за започване на преговорите на същинско ниво, цитиран от ''Дарик''.

Те  продължават и в момента, като представители на Военно въздушните сили все още са в САЩ. Според Запрянов проектодоговор за сделката можем да очакваме до края на юни, а договор до края на годината.

"Преговорите се развиват положително. Ние се намираме в процедура и процес и той ще завърши в момента, в който ще получим предложение за договор. И след като получим предложение за договор отново ще можем да преговаряме. Ние сме на фаза на изготвяне на проект на договор. Водят се разговори. В момента генерал Стойков е там и продължават да преглеждат всички компоненти на пакета. Всички параметри, които парламентът е поставил като задача се дискутират, оценяват и анализират" посочи Запрянов.

Той определи преговорите като "двупосочна улица" и добави, че държавата ни ще каже какво ще плати, когато получи окончателния договор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама