Пребиха до смърт 86-годишен пенсионер в дома му

13:00, 18 май 19 25 1539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 13 май в дома си в безпомощно състояние е намерен 86-годишен варненец, В.А.К. Транспортиран е до болница, където е починал. По тялото му са установени следи от насилие. Надлежна експертиза е констатирала, че няма причинна връзка между тях и фаталния изход, а смъртта е настъпила като следствие от други процеси, свързани с общото му силно увредено здравословно състояние.

В резултат на проведени активни оперативно издирвателни мероприятия под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП Варна, от оперативните служби и разследващите органи на ОДМВР Варна, е установено, че приживе пострадалият е бил обект на физическо посегателство с интензитет и насоченост, годни да причинят смъртта му, но самото то е останало недовършено пряко волята на извършителя. Същият е локализиран и арестуван на 16.05.2019 г.

С постановление от 17.05.2019 г. е повдигнато обвинение на Т.И., на 30 години, от Варна, за опит за убийството на В.К. и за извършена кражба на портфейл с документи и пари, собственост на жертвата. Правната квалификация на деянията може да бъде прецизирана в рамките на разследването. Ако тя не бъде променена до внасяне на делото в съда и ако Т.И. бъде признат за виновен, го грози наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

По искане на наблюдаващия прокурор, на 17.05.2019 г. обвиняемият И. е задържан под стража. Определението на ОС Варна подлежи на инстанционен контрол пред АС Варна.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама