МВР разширява периметъра на издирването на Зайков

16:05, 21 май 19 25 1488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

МВР издирва Стоян Зайков 12-и ден

"Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление", обясни Маринов. Той поясни, че са планирани множество различни действия за издирване. "Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец", обясни вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

Ботьо Ботев: Стоян Зайков едва ли е останал в Костенец

Той допълни, че все още не е готова експертизата за оръжието, намерено в пчелин, а изследването на ДНК профили все още продължават. "Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство", каза Маринов и поясни, че се разширява периметъра на претърсване.

"Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама