Румен Христов: Вероятно и на местните избори ще има коалиция СДС-ГЕРБ

12:40, 03 юни 19 / Политика 25 1487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СДС вероятно ще се коалира с ГЕРБ и за местния вот. Решението предстои да бъде взето, но от синята партия отчитат като заслуга на сегашната им коалиция вкарването на един евродепутат.

"Имаме потенциал да възродим СДС и се надяваме той да бъде реализиран на предстоящите местни избори. На повечето места най-вероятно ще бъдем с ГЕРБ на месните избори, защото това го искат и нашите структури, и структурите на ГЕРБ", заяви председателят на СДС Румен Христов. По думите му ГЕРБ и СДС са водили бегли разговори по темата, но очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива.

Лидерът на СДС Румен Христов открои няколко посоки, в които ще работи евродепутатът на СДС Александър Йорданов в Европейския парламент. "Сините" ще работят в групата на ЕНП за повече интеграция, за обединена Европа, за членството на България в Еврозоната и Шенген и европейски граждани с европейски доходи. По думите на Христова това би могло да стане със запазване на средствата от кохезионна политика в България и тяхното разумно харчене.

"За нас резултатът от тези избори е успех, защото успяхме да спрем похода на БСП към властта“, каза Христов и добави, че са изключително доволни, защото десницата е запазила своето преобладаващо мнозинство в ЕП.

"В ЕП ще имаме седем представители на десницата - 6 от ГЕРБ и СДС и един от „Демократична България“. Това означава, че България ще даде повече десни депутати, повече депутати в ЕНП, отколкото дава Холандия със своя десен премиер“, обяви Румен Христов и подчерта, че СДС има потенциал постепенно да започне да се възражда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама