Родителите на едно от пострадалите деца в Силистра поискаха наказание за виновните

16:33, 03 юни 19 25 1832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наказание за виновните за взрива поискаха родителите на шестгодишната Екатерина. Момиченцето и две момчета пострадаха по време на пиротехническа демонстрация на стадиона в Силистра в края на миналата седмица.

Пострадалото от граната момиченце е с множество изгаряния

Екатерина, която е с изгаряния по тялото, претърпя лека хирургична интервенция в русенска клиника. Според лекарите, детето се  възстановява бързо и вероятно ще бъде изписано от болницата до края на седмицата. родителите ще търсят възмездие за причинените травми на детето им в съда.

"Чакам да ми кажат кой е, кои са виновни – имената и”, каза Майката на Екатерина – Радостина, цитирана от Нова телевизия.

Три деца пострадаха при демонстрация на взривяване на граната в Силистра

Министърът на вътрешните работи  Младен Маринов заяви, че иска да се извини на родителите и да изкаже своята загриженост. По думите му от една добра идея за съжаление се е случило така, че са пострадали деца.

„Забранил съм използването при такива демонстрации на пиротехнически средства. Колегите твърдят, че става въпрос за некачествена граната, но въпреки всичко няма да позволя да се използват такива средства, за да избегнем други такива инциденти”, добави той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама