Борисов: България пак е индустриална държава, където минете - завод до завод

20:12, 04 юни 19 / Политика 25 1543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. Пет години се изтърколиха бързо, но не са и много. Много съм впечатлен и от обиколките по заводите, изтъкна премиерът Бойко Борисов по време на годишния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). България пак се завърна така както е била преди 1944 г. – индустриална държава. Сега където минете, завод до завод. Всичко произвежда, голямата част заминава за износ, това държи БВП висок, подчерта Борисов.

Пред представителите на бизнеса у нас премиерът заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя. „Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още Борисов.

Той посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи. „Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, подчерта премиерът.

Бойко Борисов заяви, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Когато поискат винаги можем да свикаме Коалиционен съвет. Аз всеки ден се виждам и с Каракачанов, и с Марияна Николова, каза още Борисов.

ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция, съобщиха от партията преди дни. Според Искрен Веселинов от ВМРО "ние сме по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да заявим, че не върви и да търсим решение на проблемите". Веселинов определи като „логичен“ резултата на ВМРО на европейските избори, „като резултат от работата, която партията свърши в парламента и управлението“, предаде БГНЕС.

„Тръгнахме без тревога към тези избори“, каза още той. Причината за съществуването на формата „Обединени патриоти“ беше да се извади ДПС от властта. Веселинов каза още, че единодействие в така наречената „малка коалиция“ няма от есента на миналата година. „Нямаме намерение да поставяме въпроса за това споразумение, но имаме намерение да разберем съществуват ли партньорите ни като такива. Бихме инициирали такава среща, ако видим желание за съвместна работа. Инициирахме достатъчно поводи, но без конкретен резултат“.

В същото време Веселинов определи като „нормална“ комуникацията с ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама