Владислав Горанов: С премиера преценихме, че не е нужно да подавам оставка

10:35, 08 юни 19 / Политика 25 1185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Казусът с надплатените партийни субсидии е технически, а не политически. Такова становище изрази в предаването "Тази събота"  в ефира на bTV министърът на финансите Владислав Горанов. По думите му, след разговор с премиера Бойко Борисов, е било преценено, че не е необходимо да подава оставка – призив, който отправиха от БСП.

,,Слагаме на масата това, което голяма част от българските граждани са поискали и да отворим дебата за финансирането на политическите партии по начин, по който един път завинаги да бъде затворен, за да не се поставя с всяко гласуване на бюджета'', отговори финансовият министър на въпрос дали предложението за субсидиите не е популистко.

Той посочи, че темата е била използвана от определени политически сили за пропаганда и партийни цели. Сподели също, че аналогията за единия лев е свързана с въпроса, зададен в допитването, инициирано от "Шоуто на Слави".

По думите му партиите трябва да седнат на една маса и да изберат един модел на финансиране. Ако бъде избрано субсидирането – да се определи разумния размер.

На въпрос защо се е стигнало да надписване на субсидиите, той обясни, че различното в тълкуването на закона е начинът, по който се формира общата им маса и впоследствие как се разпределят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама