Петър Витанов, БСП: Не оспорвам авторитета на другаря Станишев

09:11, 10 юни 19 / Политика 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две важни решения взе пленумът на БСП в събота. Оставката на Корнелия Нинова ще бъде гласувана на 16 юни, а червените ще подкрепят намаляването на партийните субсидии, но не до 1 лев. В петък пък стана ясно, че младият евродепутат Петър Витанов е избран да води българската делегация на социалистите в ЕП. 

Относно критиките за избора Петър Витанов да води българската делегация на социалистите в ЕП, самият той заяви, че е обидно, особено когато такъв тип полемики идват от собствената му партия.

Атанас Мерджанов: Има авторитарен стил на управление в БСП

"Изборът беше вътрешен, направен сред петимата избрани евродепутати от БСП. Тук никой не оспорва авторитета на другаря Станишев, държа да го подчертая. Г-н Станишев може да ни представлява в ръководството на някой от органите на ЕП, не виждам нищо драматично в това", заяви Витанов пред БНТ.

Не познавам другаря Гергов, огорчен съм в известна степен, тъй като се занимавам с международна дейност от доста години, заяви Витанов относно изказването на социалиста Георги Гергов, че той дори не знае къде е Европарламента.

Сергей Станишев: БСП се превърна в популистка партия

Не виждам нищо драматично в загубата на евроизборите, каза още Витанов. По въпроса за оставката на Корнелия Нинова, той заяви: "Не съм аз човека, който може да каже дали има нужда от нов лидер. БСП е колективна партия и колективното начало винаги е било водещо".

Важно е бързо да се консолидираме и ще излезем от тази ситуация много по-обединени, каза в заключение Витанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама