ЧЕЗ инвестира 4,5 млн. лв. в реконструкцията на подстанция "Фестивална"

15:55, 10 юни 19 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЧЕЗ Разпределение България извършва реконструкция на подстанция „Фестивална“. Проектът е на стойност 4,5 млн. лв. и се очаква да приключи през ноември 2019 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Подстанция „Фестивална“ осигурява електрозахранването на 40 хил. потребители в кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в района на 7-ми километър. В рамките на проекта, въз основа на одобрен инвестиционен проект и разрешение за строеж, в подстанцията се реконструират разпределителни уредби средно напрежение, извършва се демонтаж на съществуващи, доставка и монтаж на нови съоръжения и оборудване.


Проектът е един от най-сложните за реализация сред изпълняваните от дружеството. С цел осигуряване на безопасната работа на служителите и защитата на живота и здравето им се извършват оперативни превключвания, за извеждане на съоръженията от работа и осигуряване на алтернативно електрозахранване. Компанията предприе всички възможни мерки за гарантиране на сигурността на услугата на потребителите по време на ремонта и минимизиране на смущения в електрозахранването, като предвиди и временна възлова станция, която да изпълнява функциите на подстанцията, докато трае нейната реконструкция.
Претоварване на алтернативно осигуреното електрозахранване обаче доведе до аварийни прекъсвания в кв. "Дружба" в столицата в работните дни на миналата седмица и днес.

ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. за електрозахранването в Кюстендилско

ЧЕЗ Разпределение се извинява за причиненото неудобство и полага усилия да сведе прекъсванията на електрозахранването до възможния минимум.


С изпълнението на проекта компанията многократно ще подобри качеството и сигурността на електрозахранването на голяма част от София и ще осигури възможност за присъединяване на нови клиенти в източните райони на столицата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама