Новинарски агенции от пет континента се събират у нас на световен конгрес

07:40, 13 юни 19 25 938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямото в историята на България международно медийно събитие - VI Световен конгрес на информационните агенции събира в НДК новинарски агенции от пет континента на 13 и 14 юни. Мотото на Конгреса е “The Future of News” („Бъдещето на новините”). Във фокуса на дискусиите са темите за фалшивите новини, изкуствения интелект, новите модели на собственост на информационните агенции и новите източници на информация.

Домакин и организатор на форума е Българска телеграфна агенция, чийто генерален директор Максим Минчев е и генерален секретар на ръководния орган на Конгреса - Световния съвет на информационните агенции.

Във форума ще вземат участие над 200 делегати от около 100 държави - лидери на водещи новинарски агенции от 5 континента, изтъкнати журналисти от най-влиятелните световни издания, знакови имена от социалните медии.

Сред тях са изпълнителният директор на Press Association, Великобритания и президент на Световния съвет на информационните агенции Клайв Маршал; президентът на DPA, Германия и президент на Европейския алианс на информационните агенции (EANA) Петер Кропш; генералният директор на AZERTAC, Азърбайджан и президент на Световния конгрес на информационните агенции Аслан Асланов; директорът на Института на Reuters за проучване на журналистиката, лектор по Политически комуникации в Оксфордския университет и главен редактор на Международния журнал за преса и политика Расмус Нилсен; изпълнителният директор и управляващ International News Media Association, САЩ Ърл Уилкинсън; журналистът и писател Ерик Уайнър и др.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама