Цвета Караянчева откри благотворителна изложба на детски рисунки

14:33, 12 юни 19 / Култура 25 1215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рисунки на деца от столични училища, създадени под вещото ръководство на Иван Яхнаджиев, са включени в благотворителна изложба на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите в София. Председателят на Народното събрание откри експозицията, която е подготвена в рамките на Програмата за превенция на употребата на психоактивни вещества „Изкуството като алтернатива“, съобщиха от пресцентъра на НС.

Председателят на парламента поздрави младите творци и техния ментор – художника авангардист Иван Яхнаджиев, за участието им в инициативата. Цвета Караянчева посочи, че целта е децата да бъдат насочени да развиват своите таланти и умения в различни сфери като превенция да не тръгнат по път, от който много трудно се излиза. Радвам се, че големият художник Иван Яхнаджиев подава ръка на децата и заедно с Общинския съвет на София и народните представители подкрепяме тези млади таланти, отбеляза тя. По думите й е много важно малките деца да бъдат насочвани в правилната посока – да развият своите умения и таланти, защото изкуството и спортът възпитават ценности.

Каузата, за която работим заедно с Превантивно-информационния център по наркомании, е изкуството като алтернатива, отбеляза на откриването на изложбата председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика на Столична община д-р Веселин Милев. В експозицията са включени рисунки на ученици от 1-во и 129-то училища в София, които пресъздават палитрата от цветове на пролетта.

Откриването на изложбата в Народното събрание е голям жест към децата и към всички нас, които решихме да творим в името на една добра кауза, подчерта Иван Яхнаджиев. Изкуството е много силно и може да накара децата да тръгнат в добра посока и да живеят по-добре, добави той.

На откриването на експозицията „Нарисувана пролет“ присъстваха председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и на Комисията по здравеопазването на Народното събрание д-р Даниела Дариткова, председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, председателят на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев, много народни представители и гости на парламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама