Марадона напусна работа, за да се подложи на операции

09:40, 14 юни 19 / Спорт 25 939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Диего Марадона напусна треньорския пост на малкия мексикански клуб "Дорадос" и ще се подложи на лечение. Аржентинецът ще претърпи две операции, обяви адвоката му Матиас Морла. Едната ще е на рамото, другата на коляното, предаде БГНЕС.

Марадона, който цял живот се бори с различни пристрастявания, предизвика иронични коментари, когато стана треньор в мексиканския щат Синалоа, известен с търговията на наркотици, а не с футбол.

Марадона отрече да е бил в ареста

Отборът му "Дорадос" обаче се справяше сравнително успешно и до последно имаше шанс да спечели промоция за мексиканската първа дивизия.

Марадона работи в "Дорадос" половин година и в типичен стил се забърка в редица скандали. Мексиканската футболна лига го глоби, след като на една от пресконференциите след мачовете Марадона се впусна в реч в защита на президента на Венецуела Николас Мадуро.

Разследват Марадона за това, че посвети победа на Николас Мадуро

След като отборът му загуби на дузпи финала на есенното първенство през декември, охранители трябваше да спират Марадона, който опита да се сбие с фенове на противниковия отбор, които му се подиграваха.

Легендарният футболист от 80-те беше изгонен на трибуните по време на един от мачовете, когато неотсъдена дузпа го накара да се впусне в нецензурна тирада по посока съдиите на двубоя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама