Младен Маринов: Близо 60 на сто от състава на МВР вече са млади хора

11:45, 15 юни 19 25 1490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 60 на сто от състава на МВР вече са млади хора, щатът на ведомството е запълнен, дори е малко над 47 500, каза днес във Варна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който бе гост на 10-я юбилеен концерт "С обич за децата, в памет на бащите герои".

Маринов посочи, че започналият летен сезон е сериозно предизвикателство, особено с оглед събитията по света и заплахите от тероризъм. Взели сме мерки, ще си вършим работата, така че всички да са спокойни и туристите, веднъж посетили страната ни, да се връщат отново, посочи Маринов.

За акцията срещу кабелните оператори министърът каза, че се правят опити за настройване на обществеността срещу полицията и прокуратурата. Той уточни, че действията на тези органи са насочени само срещу апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми. Доставката на интернет е решение на самите оператори и гражданите, останали без такава услуга, да търсят отговорност от тях, каза министърът. Той припомни, че по този случай се работи в партньорство с Европол. Министърът допълни, че е наясно, че българите, когато ползват услуги, нямат навик да мислят дали не става дума за интелектуално пиратство. Несправянето с този вид престъпност обаче води до влошаване имиджа на държавата, посочи Маринов.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама