Откриха къща за гости на служител от ДФЗ, финансирана с пари от Европа

16:12, 18 юни 19 25 1757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Къща за гости, финансирана с пари от Европа е свързана със служител на Държавен фонд "Земеделие". Имотът е в село Априлци. Отпуснатите пари са в размер на 300 000 лева.

През 2014 година къщата е пусната в експлоатация, а собственикът й се оказа баща на експерт във фонда. При поредния ден на проверки в къщи за гости експертите проверяват около 30 имота, получили европари.

Резултати се очакват най-рано след 30 юни, когато приключва инспекцията на общо 288 къщи за гости.

„Сигналът, който е получен в Държавен фонд "Земеделие" е свързан с бенефициента, който се явява свързано лице със служител в фонда. В момента е назначена дисциплинарна комисия, която разследва сигнала, дали този експерт точно се е занимавал с този тип проекти или точно с тази къща. Ако се установи това нещо служителя ще бъде уволнен дисциплинарно”, коментира Калоян Костадинов, заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”, цитиран от Нова телевизия.

„Дъщеря ми работи от 2005 година. С конкурс е назначена при г-н Тадаръков, тогава. Редови изпълнител е там. Не знам да е ръководен кадър. До колкото знам нито е имала допир с проекта, нито с някакви колеги да оказва давление и т.н”, обясни Георги Кръстев, собственик на обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама