МВР стартира засилени проверки по пътищата

06:20, 19 юни 19 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес започва специализирана операция на пътна полиция в цялата страна, съобщиха от МВР.

Създадена е организация за засилен контрол върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик – по път II-53 с. Крушаре, разклона за с. Камен, път II-66 с.Злати войвода, с. Съдиево, път I-7 с.Мокрен, разклоните за с.Градец и с.Жеравна и ограниченията в населените места по път I-6. Засилен контрол ще има на натоварените кръстовища в общинските центрове и в районите с пешеходни пътеки. На автомагистрала „Тракия” контрол ще има в района на извършващите се ремонтни дейности в участъка от километър 250 до 260.

Остава завишен контролът на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

От 10:00 до 15:30 ч. движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в тръбата за Бургас ще се осъществява в една лента поради ремонт на антени на мобилен оператор. Ще бъде затворена активната лента, като трафикът ще се извършва в изпреварващата лента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама