14 допълнителни проекта ще се финансират по „Красива България“ през 2019 г.

18:30, 19 юни 19 25 838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14 допълнителни проектни предложения на 14 общини са одобрени за финансиране по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Те ще бъдат реализирани през 2019 г.

Шест от обектите са по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”, седем – по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура” и един – по мярка М02-01 „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип”. Решението беше взето днес от Управителния съвет на „Красива България“, съобщиха от МТСП.

Общата сума за реализиране на проектите е 2,6 млн. лева. От тях 1,2 млн. лева ще се осигурят от проект „Красива България”, а останалите 1,4 млн. лева са от кандидатите.

Със средствата ще се реновират 4 сгради за обществено-административно обслуважне, 3 училища, детска градина, детска ясла, център за подкрепа за личностно развитие, здравна служба и център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, читалище и библиотека.

С одобряването на четиринайсетте допълнителни предложения през 2019 г. по проект „Красива България“ ще се реализират общо 53 обекта. За изпълнението им ще се създадат най-малко 218 работни места.

Работа по проектите ще започнат най-малко 92 безработни, а 32 безработни ще преминат курс за професионално обучение в областта на строителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама