Тръжната процедура за Лот 1 от пътя Мездра - Ботевград ще приключи съвсем скоро

15:10, 20 юни 19 / Политика 25 926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тръжната процедура за Лот 1 ще приключи съвсем скоро. За Лот 2 очакваме да мине обжалването. Това каза регионалният министър Петя Аврамова за напредъка на изграждането на пътя Мездра-Ботевград на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, предаде „Фокус“.

„Пътят Мездра-Ботевград е един от приоритетите на правителството, както и всички останали магистрални отсечки“, заяви тя и припомни, че на 12 октомври 2018 г. АПИ стартира обществените поръчки за избор на изпълнител за изграждане на 33 км от трасето между Мездра и Ботевград. Министърът обясни, че този участък е в най-напреднала фаза от цялото трасе от Видин до Ботевград. „Участъкът е разделен на две и е един от най-сложните, които трябва да бъдат изградени“, коментира Петя Аврамова.

„Лот 2 вече има избран изпълнител. Началото му е от Мездра и приключва при км 174. Стойността на обекта е малко над 222 млн. лева“, поясни регионалният министър и допълни, че в момента има обжалване на процедурата в КЗК. Министърът отбеляза, че проектът е с 4 ленти и има нови мостови съоръжения над река Искър и над Малка река. „За Лот 1 също е обявена процедура за избор на изпълнител. Открита е процедура и за избор на консултантската услуга за строителен надзор“, съобщи Аврамова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама