Наложиха 25 600 евро глоба за незаконно пренасяне на валута през ГКПП "Калотина"

16:33, 20 юни 19 25 1196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и защитата на подсъдимия П. М., обвинен на извършено от него престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Досъдебното производство по случая е било образувано за това, че около 20.40 ч. на 16 април 2019 г., на ГКПП "Калотина", при излизане от Република България за Република Сърбия, подсъдимият М. не изпълнил задължението да декларира парични средства в размер на 128 000 евро.

С действията той нарушил разпоредбите на Валутния закон и на обнародван акт на министъра на финансите. Парите били укрити в специално изработен тайник в акумулаторната батерия на електрическото задвижване на лек автомобил с български регистрационен номер. В хода на воденото наказателно производство подсъдимият П. М. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура – Сливница да му бъде наложено наказание „глоба“ в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението, а именно 25 600 евро, с левова равностойност 50 069.24 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и
протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама