Монтираха нови подземни съдове за отпадъци в Пловдив

12:30, 21 юни 19 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови подземни контейнери за смесен битов отпадък са монтирани на различни улици в Пловдив, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. По два броя са поставени в обновената зона на площад „Понеделник пазар“ и източната част на ул. „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“.

Такива има и на ремонтираната ул. „Христо Г. Данов“ и при кръстовището с ул. „Бетовен“. На ул. „Филип Македонски“ до Цар-Симеоновата градина също са поставени два модерни контейнера, тези дни предстои да се възстанови инфраструктурата и около тях.

Иван Стоянов напомни, че преди близо година по пилотен проект на „Чистота“ за първи в Пловдив бяха монтирани осем подземни съда за отпадъци в абсолютния център – на ул. „Отец Паисий“ и съседната „Патриарх Евтимий“, при западния вход към подлез „Археологически“.

Тенденцията е техният брой да се увеличава, тъй като предимствата им са безспорни. Освен че са по-дискретни и естетични на вид, те възпрепятстват изваждането и разпиляването на отпадъците, смята директорът на „Чистота“.

Обслужването на контейнерите се извършва всекидневно по график.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама