Facebook: Социалните мрежи трябва да се регулират от правителствата

12:40, 24 юни 19 / Свят 25 1024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителствата трябва да регулират социалните мрежи, а не самите компании, заяви в интервю шефът по глобалните въпроси на Facebook и бивш вицепремиер на Великобритания Ник Клег.

"Не е работа на частните компании, колкото и големи или малки да са те, да излязат с тези правила. Демократичните политици в демократичния свят трябва да направят това", каза Клег пред Би Би Си.

Клег, бивш лидер на либералдемократите в Обединеното кралство, каза, че има "неотложна нужда" от нови "правила на пътя" по въпроси, свързани с неприкосновеността на личните данни и избирателните правила.

''В същото време компании като Facebook трябва да играят "майчинска роля" в подкрепата за регулирането'', допълни той.

Великобритания заяви, че ще накара босовете на социалните медии да носят лична отговорност за вредното съдържание и ще закрие платформите нарушители в рамките на "водещия световен план" на правителството.

Попаднал под тежки критики през последните години, Facebook въведе промени, особено по отношение на неприкосновеността на личните данни и прозрачността на рекламите в политическите кампании.

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг призова за "глобално хармонизирано" онлайн регулиране.

Скептиците твърдят, че Facebook се опитва да спечели време на фона на призивите за по-строги регулации в Съединените щати и другаде - с определени призиви за скъсване с основни хай тех компании и други активисти, поставящи под въпрос дали трябва да бъдат отговорни за съдържанието, публикувано от потребителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама