Инспектор Камбуров от КАТ-Варна: Участъкът, където вчера две пешеходки загинаха, не е опасен и рисков

08:20, 25 юни 19 25 1307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненци искат да се изгради пешеходен светофар на бул. „Осми пехотен приморски полк” 1, след като на мястото две възрастни жени загубиха живота си, докато пресичаха на пешеходна пътека.

От прокуратурата с подробности за инцидента, при който загинаха две възрастни жени във Варна

„Пробите на водачката са отрицателни за алкохол и наркотици. Извършено е обследване на участъка – не се характеризира като опасен и рисков. От 2016 г. са възникнали общо 8 ПТП-та, като единственото с фатален край е сегашното”, посочи пред бТВ гл. инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ-Варна.

Мястото е изключително оживено, на метри от сградата на общината. След трагичния инцидент с балетсит в морската столица, от велоклуб „Спартак” изготвиха карта с опасните кръстовища в града.

„Не мога да се съглася с полицията, че този участък не е безопасен и за три години осем блъснати са нищо. Преди години тук имаше повдигната пешеходна пътека и беше много по-спокойно за пресичане. Пресичане на формат шест платна не е безопасно – това е като магистрала”, заяви Евгений Балев от велоклуб „Спартак”.

Две жени починаха, блъснати от лека кола във Варна

Варненци споделят, че шофьорите не спират на пешеходците. „Тази пешеходна пътека е проблемна, имаше предложение да бъде премахната, но хората не се съгласиха. Бяхме поставили фигурка на дете, тя беше вандалски изкъртена. Решенията са регулиране с още пътни знаци - през нощта да се мигащи,повдигната пешеходна пътека също е вариант”, коментираха от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама