ВМРО подкрепя намаляване на субсидиите, но не до фалит на партиите

12:25, 26 юни 19 / Политика 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит, както и до зависимост от външни субекти – фирми или чужди държави, защото така ще стане“. Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, предаде БГНЕС.

„Атака“: Ще върнем надвзетите субсидии по най-бързия начин

Според него мотивът на Министерски съвет за предлагането на партийна субсидия в размер на 1 лев на действителен глас е по-скоро отговор на реториката на опозицията, отколкото желание на ГЕРБ да предопредели резултата от предстоящите местни избори, каквито теории се появиха в публичното пространство.

Мустафа Карадайъ: Няма да участваме в консултации за партийните субсидии, вече казахме всичко

Помолен да коментира отказа на ДПС да участва в бъдещите политически консултации за размера на държавното финансиране на партиите, Ангелов отговори: „Това си е тяхна работа. В крайна сметка, когато трябва да бъде защитена демокрацията в България, всички политически партии трябва да са национално отговорни, да преглътнат егото си и да направят един дебат за това по какъв начин да бъдат финансирани и какъв да е размера на субсидията. Една рязка промяна в него няма да доведе до нищо добро“.

Десислава Атанасова: Ако предложението за 1 лв. партийна субсидия не събере достатъчна подкрепа, сме склонни на разговори

Юлиан Ангелов допълни още, че ВМРО има готовност за връщането на надвзетата партийна субсидия. „Мислим да го направим поетапно, за да можем все пак да си покриваме разходите – наеми на клубове и други организационни разходи“, обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама