Борисов: Продължаваме да влагаме в образователната инфраструктура огромни пари

14:26, 26 юни 19 / Политика 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Земята на Балканите е толкова пропита с кръв, колкото надали на друго място има- нека да направим един прекрасен бизнес-климат тук'', призова премиерът Бойко Борисов съседите ни от региона по време на икономическия форум в Пловдив.

С него са и еврокомисарят Мария Габриел, както и министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

''Новите инвеститори гледат за колко време тировете стигат до границата. Затова с Горанов разширяваме КПП-то на ''Калотина'', правим го двойно, за да може да поема трафик. Продължаваме да влагаме в образователната инфраструктура огромни пари'', допълни Борисов.

''57 000 автомобила минават за денонощие по АМ ''Тракия''. Тъкмо я построихме и тя отесня. Само на КПП-то на САЩ с Мексико има по-голям трафик от нашето с Турция'', добави Борисов.

Борисов коментира спора между България и Северна Македония за Гоце Делчев и сравни революционера с Че Гевара, който въпреки че не е кубинец, се е борил за свободата на Куба.

"Вместо тези герои със своята саможертва да ни обединяват, стават ябълка на раздора", възмути се министър-председателят.

"Това са хора, които са се жертвали за благото на всички хора в този регион", констатира Борисов и обобщи, че на Балканите политиците са с разум и опит и ще преодолеят всички трудности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама