Сотир Цацаров: Измама е твърдението, че се цели отстраняване на председателя на ВКС

14:33, 26 юни 19 / Политика 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пълна измама е това, при това целенасочена, че правилата се правят едва ли не, за да се улесни или да се създаде процедура за отстраняване на председателя на ВКС. Нито някой има интерес да отстрани този човек в момента, нито ще го направи. Второ – създадените правила го пазят него и който и да е друг председател на ВКС“. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира предложението на правосъдния министър по отношение на т. нар. трима големи в съдебната власт. 

Цацаров оцени предложенията на Кирилов позитивно и подчерта: „Очевидно е, че такива правила трябва да бъдат приети“. „Личните страхове на г-н Лозан Панов, които предопределят голяма част от поведението му, не ги коментирам“, допълни главният прокурор.

Цацаров: Произнасянето на КПКОНПИ не може да повлияе на проверките на прокуратурата по "Апартаментгейт"

"Дайте да не спекулираме със страхове и с всичко друго", призова обвинител №1. Той попита кое е по-добро - дали сегашното положение, при което наказателно производство срещу председател на ВКС може да бъде образувано незабавно и без каквато и да е пречка, или положението, при което някой предлага правила, при които, за да стане това, се изисква разрешение от две трети от членовете на ВСС.

Все пак предложението на правосъдния министър Данаил Кирилов не било съвършено, допълни коментара си Сотир Цацаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама