Еманюел и Бриджит Макрон обядваха в двореца на японския император Нарухито

11:40, 27 юни 19 / Свят 25 1111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит бяха приети на обяд от новия император на Япония Нарухито в неговия дворец в центъра на Токио, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Не бива да закъсняваме за обяда с императора", извини се Макрон на тръгване от среща с японски и френски предприемачи през втория ден от визитата си в Япония.

След пристигането си в двореца френският президент за кратко разговаря с японския император преди обяда.

На масата седнаха около 30 души - близки на императора, сред които императрица Масако и шест принцеси, и членове а френската делегация, включително външният министър Жан-Ив Льо Дриан.

Брижит Макрон седеше до императора и срещу съпруга си и императрицата в трапезарията с изглед към градина.

Обядът по традиция започна с мълчалив тост, в който всеки вдигна чашата си, без да говори.

Тъй като императорът няма политическа роля, разговорите бяха на общи теми - културни, исторически или свързани с особеностите на двете страни.

Френската делегация подари на японския император изрисувано копринено ветрило, изработено от парижкото ателие на Ан Оге. Императрицата получи чанта Диор.

След обяда Макрон ще се качи на високоскоростния влак Шинкансен за културно посещение в Киото, където ще разгледа ателието на художник на кимона и ще вечеря с архитекти преди да отиде в Осака, където утре се открива срещата на върха на Г-20.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама