Красимир Янков: БСП трябва да си върне доверието на хората, въпреки ниския рейтинг на Нинова

16:44, 27 юни 19 / Политика 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не съм съгласен с термина ''опозиция в опозицията'', просто защото такъв термин не съществува. БСП е най-демократичната партия и когато имаш аргументи и несъгласие с някои взети решения, съвсем нормално е да получиш подкрепата на своите съпартийци. Това сподели по Нова телевизия народният представител от БСП Красимир Янков.

,,Сега пред БСП предстои ангажиментът възстанови авторитета си и да потърси доверието сред хората, въпреки че рейтингът на Корнелия Нинова продължава да ѝ пада'', посочи Янков.

,,Въпросът относно парите на партията е притеснителен, защото бюджетът на БСП беше с преходен остатък от около 5,5 милиона лева, а по принцип нищо не може да се случи със средствата на партията без подписа на нейния председател. За мен се касае за неправилно изразходване на финансови ресурси и сега предстои на заседание на Националния съвет да се намери някакво решение. Трябва да разберем как са били изразходвани парите, защото би трябвало да има документация'', обясни депутатът от опозицията и допълни, че няма как частни лица да финансират партията.

,,Няма как БСП да бъде финансирана от бизнеса, защото ние сме такава партия, която е изразител и защитник на социално слабите, поради което би трябва БСП да каже ''Не'' на бизнеса в това отношение'', подчерта депутатът.

По думите на Красимир Янков най-необходимо за БСП към този момент е възможността за диалог.

,,Разделението в БСП дойде от Корнелия Нинова, защото преди нея винаги се е търсел консенсусът, а в момента липсата на политика, която да доведе до решение, е проблем'', разясни той и в заключение добави, че Нинова винаги има алтернатива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама