Корнелия Нинова: БСП не е във фалит, не вярвайте на лъжи

22:30, 27 юни 19 / Политика 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Оценявам случващото се като поредния опит да се атакува БСП, за да се срива доверието в нея и ви призовавам - не вярвайте на лъжи'', това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа Фейсбук във връзка с твърденията, че оглавяваната от нея партия е във фалит. 

''В последните дни се развива поредната лъжа за БСП. Тя се изразява от - БСП е във фалит през изчезнали са парите до Корнелия Нинова да даде обяснение, защото всичко става с неин подпис. Интересното е, че тези думи се произнасят от членовете на Националния съвет на партията. За тези, коит оне познават механизмите за функциониране на партията, ще кажа следното: Разходването на всяка стотинка от бюджета на БСП се определя от Националния съвет, в който участват 185 души'', подчертава Корнелия Нинова.

Тя добавя още: ''Накрая на годината същият Национален съвет приема отчет за изразходването на средствата. Така е било всяка година, откакто е избрано новото ръководство - 2016, 2017, 2018, 2019. Всеки изразходван лев след това се проверява от експерт счетоводител и накрая от Сметната палата. Членове на Националния съвет, които са одобрили всеки разход, днес питат къде са парите. Там, където сте решили вие да отидат - да се увеличи субсидията за общинските структури два пъти и половина , да се създаде телевизия, да се прави кампания за евроизборите, да има координатори в цялата страна и т.н. Плащанията се извършват по решения на Националния съвет и Изпълнителното бюро директно от счетоводството. Всеки член на Националния съвет има достъп до информацията и по всяко време може да провери числата. Вместо това някои от тях задават въпросите си иправят манипулативни внушения от екраните на телевизиите''. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама