"Милан" - вън от европейските клубни турнири

14:50, 28 юни 19 / Спорт 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианският гранд "Милан" получи забрана да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон заради нарушение на правилата на финансовия феърплей. УЕФА обвини „росонерите" в нарушение през последните три сезона и Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди това.

„Милан" е изключен от участие в европейските клубни турнири на УЕФА за сезон 2019/2020, като следствие от нарушението на правилата за финансов феърплей за последните три сезона", реши съдът.

"Милан" бяха наказани заради лоши финансови резултати през последните години, но „росонерите" обжалваха пред Спортния арбитражен съд и така участваха в Лига Европа през миналия сезон. Казусът няма да бъде гледан преди 14 август, когато вече ще са стартирали квалификациите в Лига Европа. Това означава, че италианският тим ще може да се включи в битката.

Все пак от клуба са преценили, че е добре да се съгласят сега да изтърпят наказанието си, за да имат възможност да се стабилизират финансово, за да не се стигне до ново непокриване на условията на Финансовия феърплей след време, предава БГНЕС.

Всичко това означава, че "Рома" ще влезе директно в групите на Лига Европа вместо "Милан", докато "Торино" ще започне от втория квалификационен кръг на втората по сила клубна надпревара на Стария континент.

Иначе "Милан" изпитва трудности да покрие финансовите изисквания на УЕФА от лятото на 2017 г., когато клубът похарчи 200 млн. евро за трансфери.

Клубът обаче настоява, че финансирането ще се подобри при американския хедж фонд Elliott Management Corporation, който пое контрола миналото лято, когато бившият китайски собственик не изпълни задълженията си по заема, който бе взел за закупуване на клуба през 2017 г. от бившия италиански премиер Силвио Берлускони.

Финансовият феърплей на УЕФА гласи, че клубовете не могат да харчат повече пари, отколкото генерират за даден период от време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама