Клип с агресия на ученик срещу учител възмути социалните мрежи

21:14, 28 юни 19 25 1544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видеоклип с агресивно поведение на ученик срещу учител набира скорост в социалните мрежи, където много потребители изразяват възмущението си. Случаят е от пловдивското училище "Паисий Хилендарски".

От Министерството на образованието и науката излязоха с позиция по случая. "Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности", заявиха от МОН.

От Регионалното управление на образованието в Пловдив са стартирали процедура по преместване на момчето както в ново училище, така и в учебна форма, различна от дневната.

"Очевидно дневната форма на обучение не работи за това дете и то се изморява. Докладът по преместването му е стартиран два дни преди да се разиграе ситуацията, на която сега сме свидетели. Самият ученик е наказан с "изключване" преди месец, заради подобни прояви. Това не е инцидентен случай при него", каза пред Канал 3, Иванка Киркова, шефът на РУО-Пловдив.

"Редно е да кажем, че не можем да обвиняваме само ръководството, педагозите или учителите. Детето има някакъв вид поведенчески проблем, с който трябва да се работи в семейството. Разбира се, че всички осъждаме тази проява на агресия, но и като общество трябва да се стремим да помогнем за разрешаването на този проблем. С детето са работили не веднъж психолози и специалисти. Той е изключван неведнъж и аз имам нелеката задача сега пак да намеря ново училище за него", каза тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама