Путин и Тръмп ухажват саудитския принц

11:25, 29 юни 19 / Свят 25 1297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Русия Владимир Путин е предложил на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман по време на срещата им в Осака да обсъдят по-нататъшното двустранно сътрудничество на световния енергиен пазар, предаде ТАСС.

Според Путин той още вчера е започнал с принца дискусия по теми, интересуващи Москва и Рияд, информира БТА.

Днес той е помолил престолонаследника да предаде на крал Салман благодарност за поканата да посети Саудитска Арабия. Руският президент е изразил надежда, че това посещение ще се осъществи през есента, както е договорено.

Доналд Тръмп похвали саудитския престолонаследник Мохамед бен Салман заради борбата срещу тероризма.

„Извършихте впечатляваща работа (в борба срещу тероризма)", каза Тръмп в началото на двустранната среща с принца в рамките на Г-20 в Осака.

„Дълго време имаше въпроси дали Саудитска Арабия и други страни спонсорират тероризма… бяха положени усилия за постигане на обратното. Всичките тези пари, които отиваха при групировките, които не ни харесваха, това не беше добре. Вие спряхте това", каза Тръмп на принца.

„Аз много ценя това. Ние внимателно следяхме за това. Ние внимателно го изучавахме, вие наистина спряхте това”, добави Тръмп.

Дали той е поставил пред принца въпроса за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги не стана ясно. Преди срещата Тръмп не отговори на журналисти ще повдигне ли този въпрос. Принцът е заподозрян като поръчител на убийството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама