МВР отбелязва 140 години от създаването си

06:50, 05 юли 19 25 1971 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на вътрешните работи отбелязва 140-годишнина от създаването си.  То е сред първите 6 български министерства, създадено на 5 юли 1879 г. (стар стил). 

 

Министерството е създадено с Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов.

В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи като ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

По повод годишнината пред Паметника на Незнайния воин ще се проведе церемонията по водосвет на бойните знамена и преклонение пред паметта на загиналите служители на МВР. След официалната част ще бъде показана отблизо най-новата техника, с която министерството разполага.

Празникът на открито ще продължи от 18.00 часа в Борисовата градина. Ще има впечатляващи демонстрации из алеите на парка. Присъстващите ще станат свидетели на бързите действия на полицаи, спецчасти и пожарникари, ще наблюдават водачите на служебни кучета и коне с техните четириноги „колеги“; ще се запознаят с част от най-интересната техника, която служителите на МВР използват в ежедневната си работа.

На специално изградена сцена за доброто настроение ще се погрижат Орлин Павлов, 4 Magic, Духовият оркестър към Академията на МВР и Акага.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама