Пълна забрана за движението на коли ще бъде въведена в Морската градина

18:10, 01 юли 19 25 1411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията по безопасност на движението към Община Варна реши на извънредно заседание този следобед да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в Морската градина.

Оставиха в ареста румънския гражданин, блъснал дете във Варна

Повод за решението е инцидентът, при който 5-годишно дете загина, след като беше блъснато от лека кола на платен паркинг в Морската градина. 

Дете е загинало, след като е блъснато от автомобил на паркинг в Морската градина

На входовете на парка ще бъдат поставени забранителни знаци за влизане. Изключение ще се прави само за коли, обслужващи Зоопарка, Делфинариума, Логопедичната детска градина и Карин дом, като допълнително ще бъде уточнен начинът, по който ще става влизането им. 

"Като мотив за това решение ще послужи актуализираният наскоро Генерален план за организация на движението на територията на община Варна", обясни Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна по юридическите въпроси. 

Комисията реши още служителите на Общинска полиция да бъдат оправомощени да налагат санкции по спазване на забраната за движение.

Граждани протестираха във Варна заради инцидента с дете в Морската градина

„Даваме си сметка, че това решение не е популярно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с обществения интерес”, заяви председателят на комисията - зам.-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов.

"Решението на Комисията по безопасност на движението ще бъде веднага внесено при кмета", уточни Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама