Над 2000 души в Перник са без вода в горещините втори ден

14:35, 02 юли 19 25 1085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори ден над 2000 души в пернишкия квартал „Църква” са без вода, алармира кметът Румен Петров. На среща на кметовете на населени места с ръководството на общината Петров обясни, че безводието е заради спирането на помпите от страна на ВиК. 

"Въпреки че ни таксуват за тях, редовна практика е те да не работят'', каза той и настоя Общината да се намеси и през лятото помпите да не се изключват. 

''Потърпевши от това са 40 улици във високите части на квартала и много семейства с малки деца'', обясни Петров. 

Проблеми с помпите има и в село Кралев дол, а кметът на селото Пламен Георгиев директно обвини ВиК, че заради икономии хората са оставени да жадуват. 

От недостиг на вода се оплакват и други населени места в общината. По този повод предстои среща на кмета на Перник Вяра Церовска с управителя на ВиК. От своя страна Церовска призова жителите на населените места и фирмите на територията на общината да не разхищават питейна вода. 

"Проследили сме как се запълват резервоарите, какъв е разходът през различните сезони и истината е, че голяма част от водата отива за нерегламентирано ползване като поливане на дворове и градини, миене на коли, пълнене на басейни", каза Церовска.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама