Бившият министър Миле Янакиески обяви гладна стачка в затвора в Скопие

16:25, 02 юли 19 / Свят 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият македонски министър на транспорта и съобщенията Миле Янакиески е започнал гладна стачка от събота в следствения арест в Скопие поради наложената му мярка арест във връзка с най-новото предявено срещу него обвинение за продажба на държавни терени, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Арестуваха бивш министър, нотариуси и държавни служители в Северна Македония

Янакиески протестира срещу неадекватното решение на съда, тъй като два пъти му е наложена мярка арест по едни и същи причини, каза адвокатът му Еленко Миланов. Адвокатът заяви за А1он, че домашният арест досега е бил ефикасен, тоест Янакиески не може нито да избяга, нито да оказва вляние на свидетели.

Бивши македонски министри са били нападнати в затвора

Янакиески, който е заподозрян като организатор на събитията от 27 април в парламента на 27 април 2017 г.,в парламента на Македония, е обвинен от специализираната прокуратура и за продажба на държавни терени.

В края на миналата седвмица полицията на Северна Македония арестува десетина души, бивши високопоставени функционери, сред които Янакиески, за злоупотреба с финансови средства. Те са заподозрени в незаконни действия във връзка с изграждането на хотелски комплекс край река Вардар върху три парцела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама