БСП иска Каракачанов и Караниколов да бъдат изслушани веднага за ремонта на Су-25

09:44, 03 юли 19 / Политика 25 1166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за изслушване на двама министри заради ремонта на щурмовите изтребители Су-25, предаде БГНЕС.

Опозицията поиска в парламента още днес да дойдат министрите на отбраната и на икономиката – Красимир Каракачанов и Емил Караниколов, които да изяснят пред депутатите всички обстоятелства около ремонта и цялостната поддръжка на самолетите.

Каракачанов: Не съм казал, че президентът Радев лъже за самолетите

Позицията на левицата аргументира от парламентарната трибуна депутатът от БСП и член на Комисията по отбрана Николай Цонков. „Ние питаме – има ли разнобой в управлението? Министър Каракачанов казва, че има подписан договор от миналата година. Има преведени пари по този договор. В същото време министър Караниколов казва, че този договор не може да бъде изпълнен. Вие, г-жо Караянчева, от Русия казахте, че руски специалисти ще дойдат в България и тук, заедно с българска фирма, ще ремонтираме изтребителите Су-25“, заяви Цонков.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева увери, че веднага ще информира двамата министри от кабинета за искането за изслушване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама