Отделят 3 млн. лв. за почистване на реки и превенция

13:30, 04 юли 19 25 948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

3 млн. лева отделя Столична община за почистване на речни корита и превенция на наводнения тази година. 1 млн. и 600 хил. лв от тях са от бюджета на Общината, а останалите средства се предоставят от междуведомствена комисия, предаде БНР. Това стана ясно при проверка на почистването на коритото на р. Подгумерска. 

С почистването на речните корита се създават и нови зони за отдих и разходка. Кметът съобщи, че се поддържат и реките на територията на града. Предвижда се ново почистване на подземните реки, както и изграждането на дига на река Лесновска. 

"Тази година сме заложили почистването на общо 105 километра за цялата територия на Столичната община. Тук, в район Нови Истър, вече са почистени 9 километра. Трябва да се чисти през година - това, което ние правим, за да бъдат спокойни хората. Много важен проект, който предстои, това е проектът за почистването на река Искър, втори етап. Миналата година почистихме първите 5 километра. Очакваме да започнем и с тази важна задача - 10 километра от язовир Панчарево до летище "София" в урбанизираната територия, тоест в града, което е наш ангажимент".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама