Младен Маринов: Капацитетът на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората

09:12, 05 юли 19 / Политика 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Създадохме организация до известна степен да облекчим контрола по отношение на граждани на европейски страни“, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в ефира на БНР.

За пътуването на  малолетни и непълнолетни деца с един родител извън границите на България министър Маринов каза: „предприели сме съответните мерки, надявам се сега да е по-облекчено, но самият капацитет на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората”.

Младен Маринов инспектира работата на служителите на ГКПП-Кулата

„За съжаление, това не е решение само на България. Знаете случая с румънската граница в Русе - от наша страна, ние направихме инфраструктурата, но румънската страна още не е направила. Нашите действия решават проблема на Румъния, а ние чакаме Румъния да направи тяхната инфраструктура, за да реши нашия проблем с опашките“, заяви Маринов.

Около километър е опашката от чакащи автомобили на "Кулата", на "Маказа" и "Илинден" трафикът е обичаен

 „В случая на Гърция, знаете, че там контролът се извършва на една линия, което увеличава с 50% пропускливостта. Разбрали сме се с гръцките колеги те да повишат тяхната пропускливост, така че да използваме максимума. Определил съм и са изготвени допълнителни мобилни устройства, които да проверяват автобусите. Това също ще доведе до по-облекчено преминаване, но като цяло и стратегически“, каза още Младен Маринов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама