МВР отбеляза професионалния си празник с водосвет пред Паметника на незнайния войн

10:55, 05 юли 19 25 2865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 10:00 часа пред Паметника на незнайния войн в София започна тържественото честване по повод професионалния празник на МВР.

Направен бе тържествен водосвет на знамената.

МВР отбелязва 140 години от създаването си

По-късно днес в Борисовата градина ще има демонстрации на уменията на спецчасти, пожарникари и водачите на служебни кучета и коне. Може да бъде видяна и най-интересната техника, която служителите на МВР използват.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави служителите за празника. "Полицаите и служителите на сигурността са гръбнакът на обществото. В продължение на 140 години МВР е гарант за утвърждаване опазването на българската държавност, националната сигурност и обществения ред” посочи той.

Според него ведомството съхранява традициите за дълг и работа в служба на обществото. „Динамичното време, в което живеем, поставя пред нас нови предизвикателства. Изисква да прилагаме превантивен подход, да предвиждаме рисковете и заплахите на всички нива, за да изпълним задачите, които ни е поставило обществото и да отговорим на техните очаквания“, заяви Маринов. По думите му това непрекъснато усъвършенства уменията на служителите.

„Полицаите, заедно със служители на други служби от системата за сигурност, са гръбнакът на обществото. Пожарникарите с професионализъм и всеотдайност защитават живота и здравето на обществото“, отбеляза вътрешният министър. Според него друга важна задача, която служителите на МВР изпълняват успешно, е опазването на външната граница на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама