АПИ: Ремонтите по магистрала "Хемус" ще продължат през летните месеци

15:00, 05 юли 19 25 1222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ремонтите по магистрала ''Хемус'' ще продължат през летните месеци и тази година'', това каза пред „Фокус“ инж. Иван Досев, член от УС на АПИ.

Той обясни, че определени компрометирани участъци не са ремонтирани от дълги години и неминуемо се налага извършването на дейности.

''В момента се извършват ремонтни дейности на виадуктите на 19 км на АМ ''Хемус'' и на 37 км при Коренишки дол. Ремонтът при 51 км на АМ ''Хемус'' се очаква да завърши съвсем скоро. Другото критично място по магистрала ''Хемус'' е на тунел ''Витиня'', където едната тръба е затворена. Ремонтът там ще продължи през целия летен сезон'', каза инж. Иван Досев.

Шофьорите да са с повишено внимание заради ремонти на АМ "Хемус" и АМ "Тракия"

Той допълни, че са завършили ремонтите на АМ ''Тракия'' и по-точно тези на виадуктите на 13, 15, 17, 18 и 20-ти км.

За улеснение на трафика АПИ се стреми да не пренасочва движението по обходни маршрути поне на магистралните отсечки, обясни той.

''Както всяка година от 1 юни е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя следобед, с изключение на тези, които превозват живи животни, храни или опасни товари. Ако се наложи, ще има ограничаване на трафика и заради високите температури'', обясни той.

Иван Досев призова шофьорите да проявяват толерантност, защото ремонтите са необходими за поддържане на пътната инфраструктура в добро състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама