Главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси са на посещение у нас

16:05, 08 юли 19 / Политика 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работно посещение на главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, ще се проведе в периода 8 – 12 юли 2019 г. в няколко военни формирования на територията на страната.

В рамките на визитата ще се състои и конференция с участието на главни сержанти (флагмански старшини) от Българската армия и главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, съобщиха от МО.

Целта на конференцията e укрепване и задълбочаване на работните взаимоотношения между американските и българските главни сержанти и обсъждане на бъдещи насоки за повишаване нивото на обучение.

По време на форума ще се обсъдят въпроси, свързани с повишаването на подготовката и лидерските качества на главните сержанти от Националната гвардия на Тенеси и главните сержанти (флагманските старшини) от Българска армия.

Участниците ще представят различни гледни точки, свързани с развитието на сержантския и войнишки състав и ще бъде осигурен своеобразен форум за обмен на идеи и информация за процеса на набиране и задържане на военнослужещи.

Важен акцент по време на форума ще бъде дефинирането на бъдещи съвместни дейности, свързани с разширяване на възможностите за подготовка и участие в курсове за повишаване на професионалната квалификация на сержантите и войниците от Националната гвардия на Тенеси и Българската армия.

От американска страна ще присъстват 12 главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, а от българска ще участват главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов, главните сержанти на Съвместното командване на силите, видовете Въоръжени сили и 68-а бригада Специални сили.

Главните сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ и главните сержанти (флагмански старшини) от Българската армия ще посетят военното формирование 28 000 – Граф Игнатиево, 68-ма бригада „Специални сили“, Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, Пункта за базиране – Варна и Професионалния сержантски колеж към Националния военен университет във Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама