Божидар Лукарски: СДС е безгласна буква в коалицията с ГЕРБ

09:34, 09 юли 19 / Политика 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СДС сключи споразумение с ГЕРБ за евроизборите само за пред медиите, в ЦИК СДС пропусна изборите и не участваха. Това заяви бившият лидер на дясната партия Божидар Лукарски.

„Всички повтаряха, че ГЕРБ 6-7 депутати . Никой не спомена името на Александър Йорданов, който се промъкна като номинация благодарение на желанието на ГЕРБ да видят точно тази кандидатура, а не да се изпълни устава на СДС за избор ”, допълни Лукарски.

Политикът заяви, че той не е против коалицията с ГЕРБ, а против начина, по който тя се е случила. „СДС е безгласна буква в тази коалиция, към този момент”, допълни бившият лидер на партията.

Божидар Лукарски заяви, че настоящият председател на СДС Румен Христов не спазва поетите от него обещания. Защото той е поел ангажимент партията да бъде критик на сегашното управление, но това не се е случило.

Лукарски разказа подробности и за сватбата си, тържеството беше тази събота. Той посочи, че рядко коментира личния си живот. Политикът добави, че съпругата му не е публична личност и живее повече от 20 години в САЩ.

С български произход е, познаваме се от деца, израснали сме заедно. Тя е наполовин иранка, персийка. Искам да уточня за колегите от жълтата преса – че да наречеш персиец арабин е все едно да кажеш, че г-н Хекимян е от турски произход”, каза Лукарски и допълни, че около година имат близки отношения.

Политикът заяви, че ще замине да живее със съпругата си в Съединените щати, но няма да загуби контакт със страната ни и българската политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама