Съчетания от бетон и вратовръзки, създадени на строителна площадка, излагат в НДК

19:40, 09 юли 19 / Култура 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нестандартната изложба „Мъжката сила“ ще бъде открита на 10 юли в НДК. Неин автор е Георгия Рачева - архитект по професия и дизайнер на мъжки аксесоари - вратовръзки и папионки. Нетрадиционните за модната индустрия материали като стоманобетон, епоксидна смола и арматура ще са среда, в която ще бъде експониран най-наложеният мъжки аксесоар.

Изложбата от 15 скулптори и картини не е създадена в арт ателие, а на строителната площадка на възстановителния комплекс за децата с онкохематологични заболявания до софийското село Опицвет, за който младата архитектка работи.

„Проектът на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е в напреднала фаза и в хода на строителството остават ненужни материали, които реших да използвам“, споделя Георгия, която е с габровски корени.

Вдъхновена от работата си на строителния обект, тя решава да експериментира като съчетае бетона и вратовръзката. Идеята прераства с добавянето и на други материали, използвани в строителството - дърво, смола и арматура. Желанието й е да представи съзидателността на мъжката сила чрез здравината на материалите и красотата на вратовръзките, които тя изработва вече близо три години под марката GIAR.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама