Бисер Лазов: Цветан Василев раздаде непроследими телефони при покриването на източването на КТБ

14:40, 09 юли 19 25 3038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пореден разпит на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов продължава делото за фалита на Корпоративна търговска банка. Близо четири месеца Лазов разказва пред Специализирания наказателен съд как Цветан Василев, според него, е източвал банката. В разпита си Лазов споменава лица и събития от преди близо 20 г., за да обясни как Василев е реализирал основния си сценарий - неговата фирма да печели, използвайки ресурса на една стабилна банка, каквато преди време е била КТБ.

Бисер Лазов не се яви на делото за КТБ, в болница е

Днес свидетелят се концентрира около събитията, свързани с временното затваряне на банката на 20 юни 2014 г. - действия от страна на БНБ, които той нарече “изключване на КТБ от банковата система“. В този момент, по думите на Лазов, Цветан Василев вече не бил в България и не се интересувал какво ще се случи с банката, предаде БГНЕС.

Свидетел по делото КТБ: Имало е опит да се купи постът на главния прокурор

Седмица преди затварянето ѝ, което оставило банката с десетки непокрити кредити и касова дупка от 206 млн. лева, Василев раздал чрез охраната си телефони с копчета на най-приближените си хора. Такъв телефон получил Бисер Лазов, а чрез него трябвало да осъществява комуникация, свързана с покриването на следите от източването на КТБ.

От думите на Лазов стана ясно, че раздаването на тези стари модели телефони било, за да не бъде проследима комуникацията.

Разпитът на Бисер Лазов продължава и утре, а адвокатите по делото, които са над 20, се шегуват, че най-вероятно през 2020 г. ще започнат да задават и въпросите към основния прокурорски свидетел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама