Фандъкова: Сигурността и спокойствието на гражданите са много важен приоритет за мен и моя екип

15:25, 11 юли 19 / Политика 25 1190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Сигурността и спокойствието на гражданите са много важен приоритет за мен и моя екип'', това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова след подписването на споразумението за сътрудничество между Столична община и Националната система 112, предаде „Фокус“.

Столична община и Националната система 112 подписват споразумение за сътрудничество

''През годините ние създадохме много успешни и иновативни модели за реакция при различни бедствия, аварии и кризи, както и за превенция. Столична община беше първата, която създаде свое звено на общинска полиция, а също така и звено за аварийна помощ за реакция при кризи и превенция. Това е благодарение на доброто сътрудничество и координация във всички служби. Столична община беше и първата, която инициира и създаде работна станция на системата 112 в нашите центрове за видео наблюдение. Това намалява времето за реакция и създава много по-добра среда и възможност за координация с останалите служби'', заяви столичният кмет. 

''Специално когато става въпрос за сигнали отнасящи се до нарушаване на обществения ред, освен че разчитаме на СДВР, разбира се, можем да изпратим екипи на общинска полиция бързо и веднага на място. А при проблеми, свързани с инфраструктурата или кризи шестте екипа на дирекцията за аварийна помощ са 24 часа на разположение'', обясни Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама