Какво се случва в парламента - какво се промени?

11:54, 12 юли 19 / Политика 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След днешния неуспешен опит народните представители да съберат кворум и да се направи пореден опит да се разберат за машинното гласуване се поражда въпросът какво се случва зад кулоарите на парламента?

Дали опозицията в лицето на БСП и ДПС се е обединила срещу управляващите, за да не стане на „тяхното“ и да се гласува отново за хартиените бюлетини, въпреки че лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече пред журналисти в парламента да е имала разговор с представителите на ДПС и решението им е взето тази сутрин.

Припомняме, че предходното напускане на депутатите от ПГ „БСП за България“ беше инициирано преди европейските избори и въпреки това народните представители от ДПС също не се регистрираха, а в зала се събираше кворум и Народното събрание си работеше, макар и не на пълен капацитет.

Какво се промени от тогава до сега?

Липсата на ключови фигури в редиците на ГЕРБ ли доведе до така създалата се нестабилна ситуация в зала и може ли председателят на ПГ на ГЕРБ да овладее ситуацията, или се нуждае от подкрепата и извънредните мерки, които взима председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предстои да разберем във вторник (16 юли) в 14.00 часа, когато отново ще трябва да се гледа Изборният кодекс.

От своя страна Валери Симеонов изказа възмущение към задкулисните договорки на опозицията и ги предупреди, че: „Не им препоръчвам да влизат в същия режим и същата спирала на падението, в която бяха предните няколко месеца. Това се отразява нездравословно. И този път няма да им се размине", което може да тълкуваме, че ще са твърдо “за“ предложенията направени от коалиционните им партньори.

Изборният кодекс ли е ябълката на раздора в парламента, или проблемът е далеч по-дълбок, но остава невидим за обществото?

Ще събере ли парламентът кворум и ще възстанови ли работата си предстои да разберем.

 

Още по темата:

Нинова: Поведението на ГЕРБ е последователно по пътя на антидемократичния процес в България

Валери Симеонов: Опозицията театрално го играе контра

Цвета Караянчева свиква извънредно заседание в 14.00 часа във вторник

Даниела Дариткова: Опозицията няма въображение и прави едни и същи номера

Липса на кворум провали дебата за машинното гласуване

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама