Евгения Банева напуска ареста поради здравословни причини

17:38, 12 юли 19 25 1772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По досъдебното производство в Специализираната прокуратура е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Данаил Кирилов след жалбата на Евгения Банева: Столичният арест има нужда от чисто нова сграда

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаяващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“. С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.

Николай Банев остава в ареста

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следят изпълнението на мярката за неотклонение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама