Йотова: Не желая правото ми да гласувам машинно да бъде отнето

17:10, 15 юли 19 / Политика 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като неубедителни исканията за отмяна на машинно гласуване. По думите ѝ то ще даде възможност на българските граждани, които живеят в чужбина да участват по-активно в изборния процес у нас.

Илияна Йотова откри Международния летен семинар по български език и култура във Велико Търново

Днес вицепрезидентът посети Велико Търново, където поздрави участниците в 42-ия Международен летен семинар по български език и култура, предаде БГНЕС.

Йотова заяви още, че като гражданин не желае правото ѝ да гласува машинно да бъде отнето, но не се ангажира с прогноза дали президентът Румен Радев ще наложи вето на отмяната.

Илияна Йотова: Нямам притеснения за прозрачността при избора на главен прокурор

"Законът ми беше дал правото да гласувам машинно, нито един аргумент на тези, които искат в момента неговата отмяна не беше убедителен за мен. Нито грешките, нито финансовата страна на въпроса и като гражданин не искам да ми бъде отнето това право. Разбира се, ще дам и втора част на отговора, ако се върви наистина професионално и убедено към електронно гласуване, към създаване на гарантиран и защитен софтуер, така, че и тези хора, които живеят в чужбина и са с български паспорти и гражданство да имат възможността още по-смело и сериозно да участват в българските избори, ще бъде още по-добре", заяви Йотова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама