Илияна Йотова: Речта на Урсула фон дер Лайен в Европарламента съдържа повече емоции, отколкото отговори

15:40, 16 юли 19 / Политика 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Речта на Урсула фон дер Лайен в Европарламента съдържа повече емоции, отколкото отговори'', това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук по повод изслушването на Урсула фон дер Лайен в ЕП.

Разширяването на ЕС - вън от приоритетите на Урсула фон дер Лайен

"Урсула фон дер Лайен днес в Европарламента: Реверанс към политическите групи за събиране на гласове. За всекиго по нещо. За десните – инвестиции, за левите – минимални заплати, за зелените – започна речта си с климата. Повече емоции, отколкото отговори", пише Илияна Йотова.

Урсула фон дер Лайен обеща ''зелена сделка'' за Европа в първите 100 дни от мандата си

"Не чухме: Как да се разпределят евросредствата в следващия бюджет. Как да се сближават Изтокът и Западът на Европа. Думата „разширяване“ отсъстваше, както и Западни Балкани. Нито дума и от българските евродепутати за ролята на България в тази политика. Кои са мерките за борба с тероризма и как животът на европейците да стане по-сигурен. За миграцията – както досега. Много думи, малко идеи за действия. Двойните стандарти в Европа не притесняват кандидата за председател на ЕК. Въпреки настойчивите въпроси от залата липсваше позиция за Шенген''.

''Добре е да цитираш велики личности. Цитатите са там, където няма отговори", посочва Йотова.       

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама