Шефът на Военна информация е подал рапорт за напускане

17:20, 17 юли 19 / Политика 25 1389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Директорът на Военна информация бригаден генерал Пламен Ангелов подаде рапорт за освобождаване от длъжността'', това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

„В интерес на службата бяха неговите аргументи”, заяви Каракачанов. Той уточни, че ген. Ангелов е подал рапорта си днес по обяд.

''Бригаден генерал Ангелов остава военен'', обясни Каракачанов.

На въпрос за това дали се готви проект за събиране на двете разузнавателни служби, Каракачанов каза: „Такова нещо не се готви, макар че знаете, че 2015 г. имаше подобна идея, даже внесен законопроект. Подобно нещо поне на този етап аз не го намирам за разумно и за полезно и такъв проект няма”.

Иван Гешев: Служител на „Военна информация” бил изпратен да вози и информира бизнесмен в чужбина

В понеделник зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи за разследване в служба „Военна информация” по повод теч на класифицирана информация и за финансови нарушения.

Според събраните от държавното обвинение данни шефът на служба „Военна информация” е накарал представител на службата в държава от ЕС да даде информация на бизнесмен, която пряко засяга неговите бизнес интереси, както и да го вози с автомобил няколко дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама